Denne vejledning viser dig, hvordan du bruger de avancerede muligheder i vores VPN-protokol, der hedder Lightway.

Gå til…

Hvad er de avancerede muligheder i Lightway?
Sådan bruger du de avancerede muligheder i Lightway

Hvad er de avancerede muligheder i Lightway?

En VPN-protokol er den metode, din enhed bruger til at oprette forbindelse til ExpressVPN’s servere. Selvom der findes standardprotokoller for VPN’er, har vi udviklet vores egen og kaldt den Lightway. I ExpressVPN-appen kan du vælge mellem flere protokolmuligheder (herunder Lightway og OpenVPN) eller vælge “Automatisk”, så du kan bruge den protokol, vi vurderer, er bedst egnet til din enhed.

Lightways avancerede muligheder giver dig mulighed for at tilpasse, hvordan du bruger Lightway. Bemærk, at de avancerede muligheder ikke er nødvendige for at bruge VPN’en, og de fleste brugere vil få en problemfri oplevelse uden at ændre indstillingerne.

Krypteringsciphere i Lightway

Krypteringsciphere er algoritmer, der bruges af VPN-protokoller. Lightway understøtter begge de krypteringsciphere, der ofte forbindes med VPN’er: AES 256 og ChaCha20.

Vores system vælger automatisk den krypteringscipher, vi mener er bedst for din enhed. Der er dog tilfælde, hvor en anden cipher kan øge din forbindelseshastighed. Muligheden for at ændre denne indstilling giver dig mulighed for at prøve begge ciphere, så du kan opnå hurtigere hastigheder.

NAT-heartbeats i Lightway

Der er sjældne tilfælde, hvor VPN-brugere bemærker, at push-notifikationer for e-mails eller chatbeskeder ikke vises øjeblikkeligt på deres telefoner. Forsinkelsen kan betyde, at mens brugeren midlertidigt har ladet en enhed være inaktiv, er VPN-tunnelen også gået i en inaktiv tilstand, hvilket påvirker modtagelsen af notifikationer. Bemærk, at VPN’en stadig er aktiv og giver alle VPN-funktionerne og fordelene, herunder beskyttelse mod databrud.

Med indstillingen NAT-heartbeats aktiveret, sendes små datapakker (heartbeats) gennem VPN-tunnelen hvert par sekunder for at holde den aktiv. Dette betyder, at hvis en ny e-mail eller besked sendes til din enhed, vil du straks få push-notifikationen.

Sådan bruger du de avancerede muligheder i Lightway

Bemærk: Lightways muligheder for valg af krypteringscipher er i øjeblikket tilgængelige i ExpressVPN-appen til Android, når sproget er sat til engelsk, og Windows på alle sprog. Lightway-indstillingen NAT-heartbeats er tilgængelig på Android, når den er sat til engelsk. Begge kommer snart til iOS, samt alle sprog. Vi planlægger også at rulle funktionerne ud til andre platforme.

På iOS og Android skal du vælge menuen Muligheder nederst på startskærmen og derefter Andre indstillinger > VPN-protokol.
På Windows skal du vælge Muligheder i burgermenuen øverst på startskærmen, og derefter fanen Protokol.

Under Lightway – UDP eller Lightway – TCP skal du vælge Advancerede muligheder.

Lightway advanced options screenshot.
På skærmen for avancerede muligheder kan du vælge AES eller ChaCha20 for at ændre din cipher.

Du kan også aktivere eller deaktivere Lightways NAT-heartbeats ved hjælp af kontakten.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen