Opmerking: Je hebt mogelijk niet direct toegang tot ExpressVPN’s dedicated IP add-on, omdat deze geleidelijk wordt uitgerold naar alle gebruikers. Na aankoop kun je deze gebruiken in de ExpressVPN-app voor Android, iOS en Windows. Meer platforms zullen binnenkort beschikbaar zijn.

Deze pagina beantwoordt veelgestelde vragen over ExpressVPN’s dedicated IP add-on.

Ga naar:
Algemene informatie
Wat is een dedicated IP-adres?
Vermindert het gebruik van een dedicated IP mijn privacy?
Hoe koop ik een dedicated IP-adres?
Hoe stel ik mijn dedicated IP-adres in en gebruik ik het?
Welke platforms ondersteunen een dedicated IP-adres?
Welke dedicated IP-locaties zijn beschikbaar?
Kan ik de locatie van mijn dedicated IP veranderen?

Prijzen, account en abonnement
Hoeveel kost een dedicated IP-adres?
Kan ik de duur van mijn dedicated IP-adres kiezen of aanpassen?
Is er een gratis proefperiode voor ExpressVPN’s dedicated IP?
Kan ik mijn dedicated IP annuleren?
Kan ik een terugbetaling krijgen voor mijn dedicated IP?
Verloopt mijn dedicated IP-adres?
Kan ik meerdere dedicated IP-adressen aanschaffen?
Kan ik verbinding maken met mijn dedicated IP op meerdere apparaten tegelijk?

Probleemoplossing
Ik ben mijn toegangscode kwijt
Mijn dedicated IP werkt niet

Algemene informatie

Wat is een dedicated IP?

Een dedicated IP is een uniek IP-adres dat is toegewezen aan jou alleen—niemand anders kan het gebruiken, en zelfs ExpressVPN kan het niet naar jou herleiden. Daarentegen wordt een gedeeld IP-adres toegewezen aan meerdere gebruikers tegelijk. Bijvoorbeeld, wanneer je verbinding maakt met de VPN, deel je een IP met andere gebruikers die op dat moment zijn verbonden met dezelfde VPN-server. Lees hoe onze dedicated IP net zo privé is als een gedeeld IP.

Een dedicated IP-adres is gekoppeld aan een specifieke VPN-locatie, en je krijgt hetzelfde IP-adres elke keer dat je verbinding maakt met die server. Dit maakt dedicated IP-adressen statisch, terwijl gedeelde IP-adressen vaak dynamisch zijn.

Omdat een dedicated IP-adres exclusief van jou is, helpt het je het “slechte buur”-effect te verminderen. Je loopt minder kans om te worden gemarkeerd door beveiligingsprotocollen van websites, wat resulteert in soepelere toegang tot sites en diensten, met minder CAPTCHA’s en verificatiestappen.

En omdat jouw dedicated IP-adres vast is, kun je overal toegang krijgen tot je privé- of bedrijfsnetwerken door je IT-beheerder jouw dedicated IP te laten whitelisten. Hierdoor ben je in staat om overal eenvoudig en veilig toegang te krijgen tot je zakelijke bronnen, terwijl je nog steeds geniet van de bescherming van een VPN.

Terug naar boven

Vermindert het gebruik van een dedicated IP mijn privacy?

ExpressVPN’s dedicated IP add-on is ontwikkeld met jouw privacy in gedachten, en we nemen extra voorzorgsmaatregelen om jouw anonimiteit te waarborgen. Traditioneel delen veel gebruikers hetzelfde IP-adres met een VPN, wat een cruciaal onderdeel is van het anonimiseringsproces van de VPN. Met een dedicated IP dat aan één gebruiker is toegewezen, moeten er speciale maatregelen worden genomen om anonimiteit te waarborgen: Derden, noch ExpressVPN, mogen op geen enkel moment het dedicated IP aan de gebruiker kunnen koppelen.

ExpressVPN gebruikt zero-knowledge versleuteling en geavanceerde cryptografische technologieën om ervoor te zorgen dat er geen link is tussen jouw account en jouw dedicated IP—we kunnen het nooit naar jou herleiden.

We gebruiken een blind token-gebaseerd systeem om jouw betalingsgegevens los te koppelen van het IP dat we aan jou toewijzen. Dit zorgt ervoor dat jouw dedicated IP en de configuratie-instellingen volledig privé en versleuteld zijn in een veilige end-to-end communicatiekanaal. Omdat ExpressVPN jouw toegangscode niet kan inzien of ophalen, is het belangrijk dat je deze goed bewaart om verlies van toegang tot jouw dedicated IP te voorkomen.

We zullen onze code publiceren en ons beveiligingsontwerp uitleggen in een technisch whitepaper, dat binnenkort beschikbaar zal zijn.

Terug naar boven

Hoe koop ik een dedicated IP?

Opmerking: Je hebt mogelijk niet direct toegang tot ExpressVPN’s dedicated IP add-on, omdat deze geleidelijk wordt uitgerold naar alle gebruikers. Na aankoop kun je deze gebruiken in de ExpressVPN-app voor Android, iOS en Windows. Meer platforms zullen binnenkort beschikbaar zijn.

ExpressVPN’s dedicated IP wordt geleidelijk uitgerold naar alle gebruikers. We werken eraan om de service uit te breiden naar meer gebruikers, locaties en platforms. Je kunt nagaan of het beschikbaar is voor jou door onze bestelpagina te bezoeken en te controleren of er een optie is om een dedicated IP aan je bestelling toe te voegen.

Terug naar boven

Hoe stel ik mijn dedicated IP-adres in en gebruik ik het?

Opmerking: Je hebt mogelijk niet direct toegang tot ExpressVPN’s dedicated IP add-on, omdat deze geleidelijk wordt uitgerold naar alle gebruikers. Na aankoop kun je deze gebruiken in de ExpressVPN-app voor Android, iOS en Windows. Meer platforms zullen binnenkort beschikbaar zijn.

Om jouw dedicated IP op jouw apparaat te gebruiken, moet je eerst de ExpressVPN-app downloaden en instellen. Bekijk onze gidsen voor het instellen en gebruiken van jouw dedicated IP op Android, iOS, en Windows.

Tijdens het instellen maak je een toegangscode aan voor jouw dedicated IP. Deze code is de enige manier om toegang te krijgen tot jouw dedicated IP op andere apparaten. We raden aan om een sterke, unieke code in te stellen en deze ergens veilig te bewaren, zoals in ExpressVPN Keys. Als je jouw toegangscode kwijtraakt, kan ExpressVPN deze niet terughalen—zelfs niet met jouw toestemming—en zul je de toegang tot jouw dedicated IP verliezen.

Terug naar boven

Op welke platforms kan ik mijn dedicated IP-adres gebruiken?

Je kunt jouw dedicated IP gebruiken in de ExpressVPN-app voor Android, iOS en Windows. Meer platforms zullen binnenkort beschikbaar zijn naarmate ExpressVPN’s dedicated IP add-on geleidelijk wordt uitgerold naar alle gebruikers en platforms.

Terug naar boven

Welke dedicated IP-locaties zijn beschikbaar?

Opmerking: Dedicated IP werkt mogelijk niet in landen met hoge internetcensuur. De beschikbaarheid van locaties kan veranderen.

Je kunt momenteel een dedicated IP-adres aanschaffen op deze locaties. Meer locaties zullen binnenkort worden toegevoegd.

• Australië – Sydney
  • Oostenrijk
  • België
  • Canada – Toronto
  • Denemarken
  • Frankrijk – Parijs
  • Duitsland – Frankfort
  • Hongkong
  • Ierland
  • Italië – Cosenza
  • Japan – Tokio
  • Nederland – Amsterdam
  • Noorwegen
  • Portugal
  • Singapore – Jurong
  • Zuid-Afrika
  • Verenigd Koninkrijk – Docklands
  • Verenigd Koninkrijk – Midlands
  • VS – Chicago
  • VS – Houston
  • VS – Los Angeles
  • VS – Miami
  • VS – New York
  • VS – San Francisco
  • VS – Seattle

Terug naar boven

Kan ik de locatie van mijn dedicated IP veranderen?

Opmerking: Je hebt mogelijk niet direct toegang tot ExpressVPN’s dedicated IP add-on, omdat deze geleidelijk wordt uitgerold naar alle gebruikers. Na aankoop kun je deze gebruiken in de ExpressVPN-app voor Android, iOS en Windows. Meer platforms zullen binnenkort beschikbaar zijn.

Nee, dat kan niet. Nadat je jouw dedicated IP-adres add-on hebt gekocht, moet je deze instellen in de ExpressVPN-app en een locatie kiezen. Eenmaal gekozen, blijft de locatie vast voor de duur van jouw add-on.

Terug naar boven

Prijzen, account en abonnement

Hoeveel kost een dedicated IP?

Opmerking: Je hebt mogelijk niet direct toegang tot ExpressVPN’s dedicated IP add-on, omdat deze geleidelijk wordt uitgerold naar alle gebruikers. Na aankoop kun je deze gebruiken in de ExpressVPN-app voor Android, iOS en Windows. Meer platforms zullen binnenkort beschikbaar zijn.

Je kunt een dedicated IP-adres toevoegen wanneer je een nieuw VPN-abonnement koopt, en de prijs hangt af van het abonnement dat je kiest. Bekijk een gedetailleerd overzicht van onze abonnementen en prijzen.

Terug naar boven

Kan ik de duur van mijn dedicated IP kiezen of aanpassen?

De duur van jouw dedicated IP add-on hangt af van jouw VPN-abonnement. Bijvoorbeeld, als je een nieuw 12-maanden ExpressVPN-abonnement koopt, zal jouw dedicated IP-adres ook 12 maanden actief zijn. Je kunt momenteel de duur van jouw dedicated IP-adres niet apart kiezen, of wijzigen na aankoop.

Terug naar boven

Is er een gratis proefperiode voor ExpressVPN’s dedicated IP?

Er is geen gratis proefperiode voor ExpressVPN’s dedicated IP add-on. Echter, net zoals bij onze VPN-dienst, kun je genieten van een 30-dagen geld-terug-garantie op jouw dedicated IP. Als je een terugbetaling wilt aanvragen, neem dan binnen 30 dagen na aankoop van jouw dedicated IP contact op met ons ondersteuningsteam.

Terug naar boven

Kan ik mijn dedicated IP annuleren?

Net zoals bij onze VPN-dienst, komt jouw dedicated IP met een 30-dagen geld-terug-garantie. Om jouw dedicated IP te annuleren en een terugbetaling aan te vragen, neem je binnen 30 dagen na aankoop contact op met ons ondersteuningsteam.

Om automatisch verlengen voor jouw dedicated IP uit te schakelen, moet je contact opnemen met de ondersteuning. Dit betekent dat je niet gefactureerd wordt voor een nieuwe cyclus zodra jouw dedicated IP add-on verloopt. Je wordt alleen gefactureerd voor een nieuwe cyclus van jouw VPN-abonnement, tenzij je automatisch verlengen daarvoor ook uitschakelt.

Terug naar boven

Kan ik een terugbetaling krijgen voor mijn dedicated IP?

Onze dedicated IP add-on volgt hetzelfde 30-dagen terugbetalingsbeleid als onze VPN-dienst. Lees ExpressVPN’s terugbetalingsbeleid.

Terug naar boven

Verloopt mijn dedicated IP?

Omdat jouw dedicated IP-adres een add-on is, zal het verlopen op hetzelfde moment als jouw VPN-abonnement.

Echter, als alle ExpressVPN-apps waarop je jouw dedicated IP hebt ontgrendeld offline zijn voor meer dan twee maanden (of één maand als je een maandelijks abonnement hebt), zal jouw dedicated IP-adres niet langer beschikbaar zijn om te gebruiken. Je moet contact opnemen met ons ondersteuningsteam om jouw dedicated IP-adres opnieuw in te stellen. Waarschijnlijk krijg je een ander IP-adres dan je eerder gebruikte.

In zeer zeldzame gevallen kan ExpressVPN het recht verliezen om een IP-adres te gebruiken vanwege problemen met het datacenter of de IP-provider. Je wordt op de app op de hoogte gesteld als dat gebeurt, en ons ondersteuningsteam zal je helpen een nieuw dedicated IP in te stellen.

Terug naar boven

Kan ik meerdere dedicated IP’s aanschaffen?

Je kunt momenteel slechts één dedicated IP-adres aanschaffen.

Terug naar boven

Kan ik verbinding maken met mijn dedicated IP op meerdere apparaten tegelijk?

Ja, dat kan. Met één ExpressVPN-abonnement kun je verbinding maken met jouw dedicated IP op maximaal acht verschillende apparaten tegelijk. Dedicated IP is momenteel beschikbaar op iOS, Android en Windows, en zal binnenkort worden uitgebreid naar meer platforms.

Terug naar boven

Probleemoplossing

Ik ben mijn toegangscode kwijt

Op een mobiel apparaat waarop je jouw dedicated IP hebt ingesteld of ontgrendeld:

1. Open de ExpressVPN-app.
  2. Ga naar Opties > Dedicated IP.
  3. Tik op het Oogicoon om jouw toegangscode te onthullen.

Als je jouw dedicated IP hebt ingesteld of ontgrendeld op je desktop:

1. Open de ExpressVPN-app.
  2. Klik op Menu icon. > Dedicated IP.
  3. Klik op het Oogicoon om jouw toegangscode te onthullen.

Als je jouw toegangscode niet kunt ophalen, moet je contact opnemen met ons ondersteuningsteam . We zullen ons best doen om te helpen, maar we kunnen het niet ophalen—zelfs niet met jouw toestemming.

Terug naar boven

Mijn dedicated IP werkt niet

Dedicated IP’s werken mogelijk niet zo goed als gedeelde IP’s voor streaming of in landen met hoge internetcensuur. In zeer zeldzame gevallen kun je de toegang tot jouw dedicated IP verliezen vanwege problemen met het datacenter of de IP-provider. Jouw dedicated IP kan ook verlopen als alle ExpressVPN-apps offline zijn voor meer dan twee maanden (of één maand als je een maandelijks abonnement hebt). Je wordt in deze scenario’s op de app op de hoogte gesteld, en ons ondersteuningsteam kan je helpen een nieuw dedicated IP in te stellen.

Als je problemen hebt met jouw dedicated IP, neem dan contact op met onze helpdesk  om jouw geval te beoordelen.

Terug naar boven