Denne veiledningen viser deg hvordan du kan bruke avanserte alternativer for vår VPN-protokoll Lightway.

Hopp til …

Hva er avanserte alternativer for Lightway?
Slik bruker man avanserte alternativer for Lightway

Hva er avanserte alternativer for Lightway?

En VPN-protokoll er metoden enheten din bruker for å koble seg til ExpressVPNs servere. Mens det finnes standard VPN-protokoller, har vi bygget vår egen som vi kaller Lightway. I ExpressVPN-appen kan du velge mellom flere protokollalternativer (som Lightway og OpenVPN) eller ganske enkelt velge «Automatisk» for den vi mener er best egnet for enheten din.

Lightways avanserte alternativer lar deg skreddersy hvordan du bruker Lightway. Merk at avanserte alternativer ikke er essensielle for å bruke VPN-et, og de fleste brukere vil ha en enkel opplevelse uten å endre innstillingene.

Lightways krypteringschiffer

Krypteringschiffer er algoritmer som brukes av VPN-protokoller. Lightway støtter begge krypteringschifre som vanligvis assosieres med VPN: AES 256 og ChaCha20.

Systemet vårt velger automatisk det krypteringschifferet vi mener er best for enheten din. Imidlertid finnes det tilfeller hvor et annet chiffer kan øke hastigheten på forbindelsen din. Denne innstillingen lar deg prøve begge chifrene for å oppnå raskere hastigheter.

Lightway NAT heartbeats

I sjeldne tilfeller kan en VPN-bruker merke at push-varsler om e-poster eller chatmeldinger ikke vises umiddelbart på telefonen. Forsinkelsen kan bety at når brukeren har latt en enhet være midlertidig inaktiv, har VPN-tunnelen også gått inn i en inaktiv tilstand, noe som påvirker mottaket av varsler. Merk at VPN-et fortsatt er slått på, med alle VPN-funksjonaliteter og fordeler aktivert, inkludert beskyttelse mot datalekkasjer.

Når NAT heartbeats-innstillingen er aktivert, sendes små datapakker (heartbeats) gjennom VPN-tunnelen med noen sekunders mellomrom for å holde den fullt aktiv. Dette betyr at hvis en ny e-post eller melding sendes til enheten din, vil du motta push-varselet umiddelbart.

Slik bruker man avanserte alternativer for Lightway

Merk: Lightways krypteringschiffer-alternativer er for øyeblikket tilgjengelige i ExpressVPN-appene for Android når de er satt til engelsk og Windows på alle språk. Lightways NAT heartbeats-innstillingen er tilgjengelig for Android når den er satt til engelsk. Begge kommer snart for iOS, samt på alle språk. Vi planlegger å rulle ut funksjonene til andre plattformer også.

På iOS og Android, velg Alternativer-menyen nederst på startskjermen, deretter Andre innstillinger > VPN-protokoll.
På Windows, velg Alternativer i hamburger-menyen øverst på startskjermen, deretter Protokoll-fanen.

Under Lightway – UDP eller Lightway – TCP, velg Avanserte alternativer

Lightway advanced options screenshot.
På skjermen for Avanserte alternativer, velg AES eller ChaCha20 for å endre chifferet ditt.

Du kan også aktivere eller deaktivere Lightway NAT-heartbeats ved hjelp av bryteren.